Ik vraag cliënten vaak naar hun vrouwelijke inspiratiebron. Wie vinden zij inspirerend? Aan wie nemen ze graag een voorbeeld? ‘Kookkoningin Nigella Lawson, mediatycoon Annemarie van Gaal, Carice van Houten, Oprah, mijn moeder, mijn promotiebegeleidster…’

De antwoorden geven me een inkijkje in de geweldige vrouw die er voor me zit. Het is namelijk niet de sensuele kookkunst van Nigella die zij geweldig vinden, maar hun eigen sluimerende wens ook zo heerlijk te kunnen koken, mensen samen te brengen, zelfverzekerd te zijn over hun rondingen of zelfstandig hun inkomen te verdienen met iets dat zij lief hebben. Dat is wat zij adoreren en wat Nigella in hun wakker schudt.

Vrouwelijke inspiratiebronnen laten zien waar je naar verlangt, wat belangrijk voor je is, wat je herkent of waardeert in de ander, maar nog niet hebt omarmt bij jezelf. Zij zijn daarmee een spiegel waarin je jezelf kan ontdekken. Dat is hun werkelijke waarde!

Ik kom er op, omdat ik in het nieuwe Yoga Magazine een artikel heb geschreven over één van mijn eigen inspiratiebronnen: Sara Shivani.

Ik ontmoette Shivani op Bali een aantal jaar geleden. De Pleasure Academy bestond nog niet. Ik was net uit een burn-out op gekrabbeld en op zoek naar wat ik wilde doen met mijn leven. Een maand lang volgde ik dagelijks lessen in yoga, meditatie, esthetic dance en ademhalingstechnieken. Shivani gaf Venusyoga; een bewegingsvorm waarmee vrouwen de volledige glorie van hun vrouw-zijn ervaren.

Ze was niet veel ouder dan ik, maar in haar eentje had ze een hele beweging op gang gebracht. Stralend, zelfverzekerd en vol vertrouwen liet zij vrouwen voelen wat het was contact te maken met hun vrouw-zijn. Oh grote godinnen wat was ik onder de indruk van de manier waarop zij voor de groep stond. Zij liet me zien wat ik wilde doen, maar waar ik nog niet de ballen (eierstokken) voor had gehad om tegenover mijzelf te erkennen: een eigen coachpraktijk oprichten. Die wens sluimerde al een tijdje in me, maar doordat zij liet zien wat mogelijk was, durfde ik de stap te nemen en nog diezelfde maand richtte ik de Pleasure Academy op. Het is zijn niet je inspiratiebronnen, maar de mogelijkheid tot zelfreflectie die zij jou bieden, wat je ware inspiratie oplevert

Pleasure huiswerk:

Ok, nu jij! Deel hieronder de vrouwen die jou inspireren en vertel wat zij in jou aanwakkeren, wat ze je te bieden hebben of wat je (nog meer) mag laten zien aan de wereld.

Meer weten over Venusyoga? Lees mijn artikel hier.

Met pleasure,

Janneke

Meer van mijn blogposts

Wat is feminine embodiment?

Wat is feminine embodiment?

Wat is feminine embodiment? Van de week kreeg ik een appje van een deelnemer die al langer met mijn programma's mee doet: 'Ik las je werkboek en ineens begreep ik wat we al die jaren deden.Alsof ik nu de woorden pas kan combineren met hoe het voelt.Steeds weer die...

De vier saboteurs van sensualiteit

De vier saboteurs van sensualiteit

Sensualiteit is het op en top genieten van dat wat je zintuigen je te vertellen hebben. Dat bruisende, stromende gevoel in je lijf.Het is in ieder van ons aanwezig, maar het komt niet vanzelf naar boven. Je hebt het 'aan te zetten.'Wakker te maken. Als je dat niet...

Zo vertrek je uit je lijf (en 3 manieren om terug te komen)

Zo vertrek je uit je lijf (en 3 manieren om terug te komen)

Afgelopen weekend kwam mijn Voluit vrouw-zijn jaargroep weer samen. Het thema deze maand is 'Land in je lijf'. En dus spraken we ook over de andere kant:Hoe de dingen soms te snel, te heftig of te dichtbij komen.De angst die dat oproept en de neiging uit ons lijf te...

Voluit vrouw-zijn
vanuit je inbox

Schrijf je in en ontvang (onregelmatig) nieuwe video’s, 
podcasts en
oefeningen voor jouw vrouw-zijn.