Dit doe ik als ik merk dat ik iets spannend vind…

Vandaag was ik bij een blue lotus ceremonie.
Voordat ik naar binnen ging, nam ik een voicemail bericht voor je op.

Daarin vertel ik dat dit een nieuwe ervaring voor me is, dat ik het dus een beetje spannend vind en hoe ik daarmee omga.
Ik deel het graag met je, zodat je weet wat jij kunt doen, wanneer jij je in een soort gelijke situatie bevindt.

Als je ergens voor het eerst naar toe gaat.
Als je iets nieuws gaat ondernemen.
Als je iets anders gaat doen dan je gewend bent te doen.

Kortom, advies over hoe je het best met die angst-kriebels in je buik kan omgaan!

Voor full disclosure wil ik dit graag toevoegen:

De ceremonie was prachtig.
Ik heb ook echt de kwaliteit van de blue lotus ervaren: subtiel, vanuit de modder naar het licht groeiend en zich aan de oppervlakte openend om haar helende kracht aan de wereld te geven.
Ik kon voelen hoe ze me vroeg haar voorbeeld te volgen en in mijn pure essentie te gaan staan.

En ik ben géén fan van plantmedicijnen.

Ik kan die ervaring (hartopening, extase, visuele reizen, diepe aardse stevigheid of bruisende levensenergie bijvoorbeeld) ook krijgen met het sensuele lijf- en/of ademwerk zoals ik dat in o.a. mijn Voluit vrouw-zijn jaartraining geef.
Daar heb ik niet iets van buiten mijzelf voor nodig.

Mijn persoonlijke ervaring hè.
Die van jou kan anders zijn. 

Ik ben ook geen fan van de ayahuasca rage.
Een plant-drank waarmee je helende, transformerende of hallucinerende reizen kan maken.
Vooral omdat ik zie dat veel mensen het doen ‘omdat iedereen het doet’, om te experimenteren of gewoon uit nieuwsgierigheid.

Plantmedicijnen kunnen in samenwerking met jou prachtig werk doen, maar het vraagt wel ceremoniële toewijding en een diep verlangen naar transformatie.

Niet zomaar als maandelijks happy shot tegen de rauwheid van het bestaan.

Sowieso geloof ik dat retreats, ceremonies en trainingen mooie plekken zijn om bewustzijn, embodiment en spirituele ontwikkeling te beoefenen, maar het gaat er toch echt om dat je de inzichten of transformaties die je daar verwerft in jouw dagelijks leven toepast.

Ik zou zelfs zeggen, draai het om en maak van je hele leven een ceremonie.

Doe dat wat je doet met totale toewijding.
Eer je lijf en je essentie.
En uit je dank voor de ervaringen die je meemaakt.
Het mooie en het minder mooie.

Ik wil dit graag toevoegen, omdat ik niet de suggestie wil wekken dat ceremonies een quick fix zijn of je interesse ergens in wekken dat wellicht helemaal niet jouw pad is.

En als dat het wel is, prachtig!
Ieder haar eigen, helende reis.

 

Maak deze dag tot een ceremonie voor jezelf!

Liefs,
Janneke

Leer een bekkenmassage geven én ontvangen (live dag)

Ontdek de kunst van jouw vrouw-zijn (zelfstudie)

Meer van mijn blogposts

Wat is feminine embodiment?

Wat is feminine embodiment?

Wat is feminine embodiment? Van de week kreeg ik een appje van een deelnemer die al langer met mijn programma's mee doet: 'Ik las je werkboek en ineens begreep ik wat we al die jaren deden.Alsof ik nu de woorden pas kan combineren met hoe het voelt.Steeds weer die...

Zo vertrek je uit je lijf (en 3 manieren om terug te komen)

Zo vertrek je uit je lijf (en 3 manieren om terug te komen)

Afgelopen weekend kwam mijn Voluit vrouw-zijn jaargroep weer samen. Het thema deze maand is 'Land in je lijf'. En dus spraken we ook over de andere kant:Hoe de dingen soms te snel, te heftig of te dichtbij komen.De angst die dat oproept en de neiging uit ons lijf te...

Een stappenplan: van paniek naar overgave

Een stappenplan: van paniek naar overgave

Leven in overgave.... Twee dagen geleden zat ik nog op Bali [maart 2019].De grote hectiek van gecancelde vluchten was net losgebarsten.Maar ik had een boardingpass voor de laatste KLM vlucht naar huis. Ik zat veilig.Dacht ik. Vlak voor ik ging slapen (I know, check...

Voluit vrouw-zijn
vanuit je inbox

Schrijf je in en ontvang (onregelmatig) nieuwe video’s, 
podcasts en
oefeningen voor jouw vrouw-zijn.