de methodiek

 van het vrouw-zijn

Ontrafel de schatkaart van je eigen vrouw-zijn en belichaam haar in alle cellen van je lijf.

De kunst van het vrouw-zijn is een sensueel embodimentbeweging. Je keert naar binnen, voelt wat er te voelen valt, verbind met je innerlijke wijsheid om vanuit daar weer naar buiten te treden. Deze fysieke beoefening herstelt je (zelf)vertrouwen in en verbinding met je lijf, zodat je weer verliefd wordt op je héle vrouwelijke essentie.  


De kunst van het vrouw-zijn
laat je thuiskomen in je lijf. Je schijnt licht op je fysieke, emotionele en energetische binnenwereld, leert de oeroude wijsheid van je lichaam kennen en ontrafelt stap voor stap de handleiding van je eigen vrouw-zijn.  


De kunst van het vrouw-zijn
is een maatschappelijke beweging. Als jij de relatie met jouw sensuele lichaam herstelt, neem je op een nieuwe, gegronde en INwezige manier plek in de samenleving. Jouw sensueel belichaamd leiderschap nodigt andere vrouwen (en mannen) uit het heilige vrouwelijke in henzelf ook meer ruimte te geven. Bekken voor bekken helen we samen de wereld.  

Jannekes begeleidingsfilosofie 

Iedere vrouw is heel en compleet. Jouw transformatie ligt niet in het streven naar verbetering, maar in het liefdevol weghalen van je blokkades, ingesleten patronen en angsten rondom onze vrouwelijke essentie, zodat je weer kan herinneren wie je werkelijk bent: een stralende, levenslustige, liefdevolle, krachtige en sensuele vrouw.  

Dualiteit geeft spanning en de acceptatie daarvan brengt ontspanning. Mannelijk en vrouwelijk, licht en duisternis, hemel en aarde gaan hand in hand. Je kunt niet het ene nastreven, terwijl je het andere negeert. Daarbij zoek je niet naar een ultieme balans, maar naar flexibel kunnen bewegen tussen de polariteiten, zodat je op ieder moment het meest voedende voor jou kunt inzetten.  

Veiligheid vormt de basis van iedere transformatie. Je leert alleen als je lijf fysiek en geestelijk in staat is zich te openen. Dit is een proces van ont-moeten, ont- haasten, ont-laden. Pas daarna ben je in staat op te laden, te helen of aan te nemen.  

De methodiek

Iedere vorm van begeleiding die ik geef, bestaat uit de multidimensionale dynamiek tussen de drie vrouwelijke krachtcentra (hoofd, hart, bekken) en de mannelijke en vrouwelijke polariteit.  

‘Ons hart kan openen voor de ander als we INwezig kunnen zijn in ons eigen bekken’

Hoofd

We hebben niet alleen onszelf, onze patronen en biologie te begrijpen, ons brein is ook een megakrachtige tool om transformatie in gang te zetten, oude verhalen te herschrijven en via onze pijnappelklier naar hogere dimensies te reizen 

   Hart

   Ons hart is de plek waar mannelijke en vrouwelijke polariteit samenkomen. Als we ontvangen en geven in een flexibel evenwicht kunnen brengen en oude kindpijnen rondom bescherming en verbinding helen, ontstaat een krachtige en helende liefdesstroom die harmonie in iedere relatie kan brengen. Met jezelf en met anderen.  

    Bekken

    Ons bekken is de plek waar sensuele levenslust en creatiekracht huist. Wanneer we daar aanwezig kunnen zijn, opent een innerlijke wijsheid die verder gaat dan simpel bewust zijn. Het nodigt je uit voluit je plek je nemen en vanuit die rust en stevigheid jouw vrouwelijk magnetisme aan te zetten, zodat de wereld om je heen ook aan gaat.  

    Wetenschappelijk bewezen  

    Na vijftien jaar kan ik oprecht zeggen; De kunst van het vrouw-zijn werkt! Duizenden vrouwen volgden mijn programma’s, trajecten en masterclasses en pasten succesvol het proces toe in hun (werk)leven en relaties.  

    Dit is niet alleen wat mijn deelnemers ervaren. Hedendaags academisch (trauma)onderzoek toont steeds vaker aan dat een lichaamsgerichte aanpak, naast kennis, zelfreflectie en begrip, essentieel is voor de heling van diepliggende gedragspatronen. En dat gezonde zorg bestaat uit een combinatie van westerse kennis en oosterse filosofie, en van hedendaagse wetenschap en oeroude wijsheid. Precies wat ik al jaren onderwijs.  

    Mijn werkwijze heeft veel raakvlakken met het werk van neurowetenschapper Bessel van der Kolk, arts Gabor Maté, Stephen W. Porges (polyvagaal theorie), Peter A. Levine (Somatic experiencing). Samen zijn we het er over eens dat de helende beweging zit in:  

     • Het herprogrammeren van ons innerlijke stress-systeem  
     • De zelfregulatie van gevoelens, innerlijke verhalen en emoties in wisselwerking met onze fysieke sensaties 
     • Het toepassen van de juiste ademhaling ter bevordering van ons parasympatisch zenuwstelsel 
     • En een lichaamsgerichte aanpak waarbij (zelf)aanraking, fysiek contact en oprechte, diepe verbinding met anderen van levensbelang is.

     Sensueel belichaamd lijfwerk combineert deze fysiologische kennis met fysiek helende, ziel verzachtende en geestverruimende oefeningen. Ik bied je zintuiglijke en lichaamsgerichte ervaringen waarbinnen jij nieuwe vaardigheden, kennis en een mindset aanleert die je helpen vanuit jouw volle vrouwelijke potentieel te leven, werken en liefhebben. 

     Daarnaast maak ik gebruik van: 

     • Bekrachtigende visualisaties die verborgen wijsheden en innerlijke gaven in je wakker maken 
     • Superkrachtig ademwerk om je lijf op te schonen en zachte, vrije ademhaling om het zenuwstelsel te ontspannen 
     • Grondingsoefeningen om te landen in je godinnelijke lijf 
     • Taoïstische oefeningen om je levensenergie wakker te maken 
     • Initiaties en healings om je natuurlijk, vrouwelijke staat te herstellen 
     • Harmonieuze communicatie voor liefdevoller contact tussen jou en de ander 
     • Gestalt therapie om delen van je lijf en persoonlijkheid te activeren 
     • Vitaliserende qigong dat blokkades opheft en energie vrij laat stromen 
     • Diepe massages die je op celniveau herprogrammeren 
     • Samen zingen, dansen, lachen, huilen 

     ©️ Janneke Robers | Algemene voorwaarden | Privacy | Contact | Design: Prayana Design