Gezond EgoïsmeIkke, ikke, ikke en de rest mag meeprofiteren!

‘Of ik iets kon zeggen over Gezond Egoïsme?’ mailde de redactrice van gezondNU magazine. Destijds waren Man en ik op onze jaarlijkse winterretraite. Natuurlijk kon ik, als vrouwencoach, iets zeggen over gezond egoïsme. Het is iets wat ik vaak tegen kom in mijn coachpraktijk. Of beter gezegd, het gebrek aan daaraan.

Maar veel liever wilde ik op dat moment samen met Man genieten van overheerlijke pasta bij de ondergaande zon. Dus schreef ik terug: “Ja, daar praat ik graag met je over, maar nu even niet. Mijn Gezond Egoïsme kiest er nu voor om naar onze favoriete strandtent te gaan ;-)’  En zoals dat gaat met gezonde keuzes, had ze daar alle begrip voor.

“Als we op een gezonde manier kiezen voor onszelf, werkt onze omgeving daar met plezier aan mee!”

Na terugkomst hadden we een boeiend gesprek over waarom het soms zo moeilijk is voor onszelf te kiezen en waarom we dat écht vaker mogen doen. Het is een mooi artikel geworden, waarin ik ook nog zes tips geef hoe je Gezond Egoïsme in je eigen leven door kunt voeren. Dus ik deel het graag met je. Klik op het magazine om het artikel te lezen.

En daarna hoor ik natuurlijk graag van jou. Hoe staat het met jouw Gezond Egoïsme? Deel het met ons hieronder.

Liefs,
Janneke

 

© gezondNU 5 2015 www.gezondnu.nl

Meer van mijn blogposts

Wat is feminine embodiment?

Wat is feminine embodiment?

Wat is feminine embodiment? Van de week kreeg ik een appje van een deelnemer die al langer met mijn programma's mee doet: 'Ik las je werkboek en ineens begreep ik wat we al die jaren deden.Alsof ik nu de woorden pas kan combineren met hoe het voelt.Steeds weer die...

De vier saboteurs van sensualiteit

De vier saboteurs van sensualiteit

Sensualiteit is het op en top genieten van dat wat je zintuigen je te vertellen hebben. Dat bruisende, stromende gevoel in je lijf.Het is in ieder van ons aanwezig, maar het komt niet vanzelf naar boven. Je hebt het 'aan te zetten.'Wakker te maken. Als je dat niet...

Zo vertrek je uit je lijf (en 3 manieren om terug te komen)

Zo vertrek je uit je lijf (en 3 manieren om terug te komen)

Afgelopen weekend kwam mijn Voluit vrouw-zijn jaargroep weer samen. Het thema deze maand is 'Land in je lijf'. En dus spraken we ook over de andere kant:Hoe de dingen soms te snel, te heftig of te dichtbij komen.De angst die dat oproept en de neiging uit ons lijf te...

Voluit vrouw-zijn
vanuit je inbox

Schrijf je in en ontvang (onregelmatig) nieuwe video’s, 
podcasts en
oefeningen voor jouw vrouw-zijn.