Vorige week vroeg een cliënt me: ‘Wat betekent sensualiteit voor jou?’

In haar gedachten stond sensualiteit gelijk aan seks. Dus toen ik vertelde dat mijn Yemaya-lessen er voor zorgen dat je je vrijer, zelfverzekerder én sensueler voelt, schrok ze wel een beetje. Die eerste twee wilde ze graag. Maar dat laatste? Had ze daar behoefte aan? En zo ja, kon dat dan wel? Mocht ze daar wel voor uitkomen?

Ik geloof dat wij vrouwen in essentie sensuele wezens zijn. Ik geloof ook dat we uit zelfbehoud de afgelopen duizenden jaren onze sensualiteit verdekt, afgezworen, weggestopt of gewoon genegeerd hebben. Het was levensgevaarlijk om een sensuele en daarmee krachtige, eigengereide, zelfvervullende vrouw te zijn. Dat kostte je letterlijk je kop.

Ik vind het dan ook niet gek dat veel vrouwen -onbewust of bewust- nog steeds dénken dat sensualiteit geen onderdeel van hun leven mag of kan zijn. Maar gelukkig zijn de tijden aan het veranderen. We mogen dat oeroude verhaal los laten en weer voelen dat we op en top sensueel zijn.

“Sensualiteit opent de toegangspoort naar wie we in essentie zijn.”

Bij mij is sensualiteit is al zo’n tien jaar een centraal onderdeel in mijn leven. De laatste vijf jaar is het zelfs mijn leidraad geworden. Bij alles wat ik doe, denk of voel, probeer ik mijn sensuele verlangens en behoeften te volgen. (En net als iedere vrouw op een ontwikkelingspad, lukt me dat op sommige dagen beter dan andere. Vanochtend opende ik de voordeur in mijn joggingsbroek en met verfomfaaid haar en lag mijn sensuele ik nog in bed 😉 Dus als iemand mijn vraagt wat sensualiteit voor mij betekent, leg ik dat graag uit in de hoop dat het de ander helpt op haar pad.

Klik op het filmpje om mijn uitleg over sensualiteit te beluisteren (1.53 min).

 

Na mijn antwoord was mijn cliënt gerust gesteld. Sterker nog, ze schreef zich direct in, want deze vorm van sensualiteit maakte dat ze op een heel andere manier de wereld om haar heen kon beleven. Niet meer vanuit actie, denken en doen, maar vanuit voelen, verlangen en vrijheid.

De wereld ervaren via een sensuele ‘bril’ voedt je.

Sensualiteit zorgt ervoor dat je zachter naar jezelf bent. Het maakt je alerter voor de schoonheid van het leven in en om je heen. Je geniet meer, ademt dieper en bent je bewuster van het nu. Dat alles brengt je uit je hoofd en in je lijf. Hierdoor ontspan je meer en voel je je gelukkiger. Tegelijkertijd durf je krachtiger op te treden in de buitenwereld. Je weet namelijk steeds beter wie je bent en wat je verlangt. En hoe meer je in contact komt met je innerlijke essentie, hoe sterker je behoefte wordt om jouw essentie voluit het licht te laten zien. Precies op de manier waarop jij dat verlangt.

Ik nodig je uit om je te laten leiden door je sensuele verlangens en je lijf te openen voor alle sensuele prikkels die je gedurende de dag opvangt. Wedden dat het je leven sprankelender maakt?

Wat betekent sensualiteit voor jou? En hoe is je relatie daarmee? Ik lees je reactie graag in de commentaren hier onder.

Met liefde en in liefde,

Janneke

Ps. ook als je niet mee doet met Yemaya waardeer ik je ontzettend. Ik blijf komende weken vanuit liefde en overvloed korte filmpjes delen over de kunst van het vrouw-zijn en hoe jij je haar eigen kan maken. Dus blijf erbij en tot snel.

Meer van mijn oefeningen

{oefening} sensueel lijfwerk

{oefening} sensueel lijfwerk

11 mei 2020.Het mag weer. De opvang.Buiten sporten.1-op-1 werk.Op bezoek. Maar ik wil helemaal niet. Ik wil ontspannen kletsen met de buren.Eindeloze ochtendwandelingen met (buur)meisjes op loopfiets maken.Puzzelen zonder naar t plaatje te kijken. Ik wil genieten. Van...

Hartslag meditatie

Hartslag meditatie

Welkom bij de hartslag meditatie Deze hartslagmeditatie geeft je de mogelijkheid: ♥ te landen in die warme, voedende, compassievolle hartsenergie♥ op een diepere laag van jezelf te houden♥ je voelsprieten naar buiten uit te zetten en weer bij jezelf terug te komen♥ je...

Meer ontspanning in 3 uitademingen

Meer ontspanning in 3 uitademingen

Welkom bij een nieuwe mini love break. Een korte oefening die je overal tussen door kan doen om thuis te komen bij wie jij in werkelijkheid bent.   Deze ruggensteun - meditatie (4.15 min) helpt je: ♥ dieper te landen in je lijf en te ontspannen♥ maakt je...

Voluit vrouw-zijn
vanuit je inbox

Schrijf je in en ontvang (onregelmatig) nieuwe video’s, 
podcasts en
oefeningen voor jouw vrouw-zijn.