Welkom bij de deel 1 van de Spoedcursus Plezier!

Creëer in acht weken meer plezier in je leven, je werk en vooral jezelf. (Intro gemist? Lees ‘m hier)

Stel je voor. Het is avond. Je hebt honger en bent alleen thuis. Je hoeft met niemand rekening te houden en besluit daarom te maken wat jij het allerlekkerst vindt. Je wandelt naar de supermarkt, ruikt aan verse kruiden en kiest de sappigste groentes. Thuis gekomen, zet je een muziekje op. Terwijl je swingend een uitje snijdt, zing je uit volle borst met ‘t nummer mee. Als het gerecht klaar is, pak je je allermooiste glas en schenkt jezelf een drankje in. Je steekt een kaars aan, gaat zitten en geniet. Van je eten, van de avond, van de aandacht voor jezelf.

Stel je nu voor ’t is weer avond. Je hebt weer honger. Alleen doe je vanavond wat je wellicht vaker doet als je in je eentje bent: je maakt snel een eenpansprutje. Je schept op, zet de tv aan en lepelt je eten naar binnen. Voor je ’t weet ben je klaar en kruip je achter de laptop om je laatste updates te checken of een filmpje te kijken.

Twee keer was je alleen thuis, maar je had twee verschillende avonden. Bij de ene proefde, danste, zong en genoot je. Bij de andere deed je geen moeite iets van de avond te maken en misschien vond je dat ook wel best. Na een dag hard werken, lijkt voluit leven wat veel gevraagd.

Dit doen we vaker.

♥ We trekken ’s ochtends zonder nadenken iets uit de kast in plaats van iets te kiezen waarin we echt stralen.
♥ We fietsen met een sacherijnig gezicht naar kantoor in plaats van te flirten met alle mannen, katten of meisjes van bloemenkiosken die we tegenkomen.
♥ We stressen om ons werk af te krijgen in plaats van er bewust een feestje van te maken

Maar hoe zorg je nu dat je niet blijft hangen in dat zo-zo leventje vol eenpansprutjes, joggingbroeken en kantoorstress?

Pleasure principe # 1: Behandel jezelf als een Godin!

Huh? Wat?

Ja, je leest het goed. Behandel jezelf als een Godin.

Een Godin is een vrouw die haar wereld naar eigen hand zet en dat doet door altijd plezier te maken. En ik geloof dat er in iedere vrouw zo’n Godin zit. De Godin in jou is die stralende vrouw die écht geniet, die dat  jippiejajee ik-heb-zin-in-mijn-leven gevoel heeft. Je kent haar wel. Ze zit al in je. Die allerleukste, lekkerste, slimste, geweldigste versie van jou die de hele wereld aankan. Die vrouw die zich de mening van anderen niet gelegen laat liggen. Die doet waar ze zin in heeft, zelfs als ze een rotdag heeft. Die danst, lacht, vrijt, blij is en waar iedereen naar kijkt als ze een ruimte binnen stapt, omdat ze barstensvol bruisende energie zit. Zij dus.

Waar heeft mijn Godin zin in?

Als ik mijn Godin vraag wat ze wil, wil ze altijd het allerbeste, het allerlekkerste, het allerfijnste. Zij vindt zichzelf dat dubbel en dwars waard. Zij twijfelt niet aan zichzelf, maar is trots op wie zij is en wat ze doet, voelt zich krachtig en geliefd. Ze is niet voor niets een Godin!

Soms is de gedachte dat ik een Godin ben al voldoende. Dan verandert er iets miniems binnenin me. Ik realiseer me dat ik van dit moment het allerplezierigste moment kan en mag maken, gewoon omdat ik dat belangrijk vind voor mijzelf. Soms kost het me meer moeite die Godin in mijzelf te ontdekken en te weten wat het is dat haar zou plezieren. Dan moet ik dieper graven en vraag ik mezelf…

Waar heeft mijn Godin zin in?
Wat zou ze willen proeven? Voelen? Ruiken? Horen?
Wat zou ze op dit moment denken? Of willen?
Is dit moment, de plek waar ik ben, de mensen met wie ik omga, het werk dat ik doe wel Godin-waardig?  En als dat niet zo is, hoe zou zij het dan veranderen?
Kortom, wat zou zij doen om dit moment plezieriger te maken?

Ok en dan…

Dan volgt de lastigste stap. De stap die veel vrouwen over het hoofd zien: actie ondernemen en regelen dat de situatie wordt zoals jij wenst. Dus doe een extra vestje aan als je het koud hebt, stop met werken als je moe bent, kook ravioli met rucola als je daar zin in hebt. Jouw Godin heeft het namelijk altijd juist. Jij hebt alleen actie te ondernemen en haar verlangens te volbrengen.

Dat kun je altijd en ieder moment doen. Nu ik dit schrijf, realiseer ik me bijvoorbeeld dat mijn schrijfstoel hard aanvoelt. Een wollen schapenvachtje zou heerlijk zijn. Ik bel mijn Man en zeg dat we om vier uur naar de IKEA gaan (zodra dit eerste deel van de Spoedcursus Plezier af is). Maar ik leg nu wel alvast een fleece deken in mijn stoel en trek een paar extra dikke sokken aan, want koude Godinnen kunnen niet schrijven.

Hoogste tijd dus de Godin in jezelf te ontdekken en haar wensen, verlangens én haar plezier te eren.

Probeer deze week uit wat voor jouw Godin werkt en wat niet, want iedere Godin heeft tijd nodig om in haar rol te stappen. Ze hoeft niet direct precies te weten wat haar plezier brengt. Dat voelt ze wel.

Ok, nu jij. Twee oefeningen. Kies degene die je het meest aanspreekt of doe ze allebei voor dubbel plezier!

♥ Goddelijk dineren ♥

Eet als de Godin die je bent. Pers in de ochtend verse jus d’orange, ontbijt eens buiten de deur, lunch met een vriendin of neem zelfgemaakte wraps mee voor op kantoor. En als je ’s avonds thuis komt, maak je jouw favoriete gerecht. Gebruik het mooiste servies dat je hebt, versier de tafel met een kanten tafelkleed, kaarsen, bloemen, servetten, een beeldje, foto of kaarten, linten en slingers. Wat bij jouw Godin past, wat jij mooi vind en wat jouw ontbijt, lunch en diner een geweldige belevenis maakt!

♥ Strike a pose ♥

Zoek een foto uit van een moment waarop je de Godin in jezelf ziet; een moment waarop je intens gelukkig bent en straalt. Dat kan een moment in je jeugd zijn (bij mij hangt er een vakantiefoto waarop ik als zesjarige op het strand speel), maar ook op een diploma-uitreiking, een verjaardag of gewoon een heerlijke dag. Laat hem lekker groot afdrukken, koop er een mooie lijst bij en hang hem op een plek waar je haar vaak tegenkomt. Iedere keer dat je nu naar jezelf kijkt, voel je dat gevoel van gelukzaligheid en neem je dat de rest van de dag met je mee!

Ik hoor graag wat je mee neemt uit deze eerste aflevering, wat je raakt en hoe je de twee opdrachten ervaart. Dus laat een reactie hieronder achter!

Volgende week woensdag Spoedcursus Plezier #2: Maak plezier in iedere situatie!

Met Pleasure,

Janneke
Ps. Dit is # 1 van 8 delen van de Spoedcursus Plezier. Wil je wekelijks een reminder in je inbox, geef je dan hier op.

Ps. Dit is een Spoedcursus. Hij is dus kort en krachtig. Heb je een specifieke vraag of onderwerp waar je over je wil praten? Maak een afspraak.

 

Meer van mijn blogposts

Wat is feminine embodiment?

Wat is feminine embodiment?

Wat is feminine embodiment? Van de week kreeg ik een appje van een deelnemer die al langer met mijn programma's mee doet: 'Ik las je werkboek en ineens begreep ik wat we al die jaren deden.Alsof ik nu de woorden pas kan combineren met hoe het voelt.Steeds weer die...

De vier saboteurs van sensualiteit

De vier saboteurs van sensualiteit

Sensualiteit is het op en top genieten van dat wat je zintuigen je te vertellen hebben. Dat bruisende, stromende gevoel in je lijf.Het is in ieder van ons aanwezig, maar het komt niet vanzelf naar boven. Je hebt het 'aan te zetten.'Wakker te maken. Als je dat niet...

Zo vertrek je uit je lijf (en 3 manieren om terug te komen)

Zo vertrek je uit je lijf (en 3 manieren om terug te komen)

Afgelopen weekend kwam mijn Voluit vrouw-zijn jaargroep weer samen. Het thema deze maand is 'Land in je lijf'. En dus spraken we ook over de andere kant:Hoe de dingen soms te snel, te heftig of te dichtbij komen.De angst die dat oproept en de neiging uit ons lijf te...

Voluit vrouw-zijn
vanuit je inbox

Schrijf je in en ontvang (onregelmatig) nieuwe video’s, 
podcasts en
oefeningen voor jouw vrouw-zijn.