Zij is het duister
Zij is het diepste van je ziel
Zij is het donkerte van binnen

Daar waar de kern van alles woont
En gevoelens huizen
Kan ommekeer beginnen

Hier vraagt ze je te stoppen
Alleen nog maar te zijn

Laat het jaar toch achter je
Wees teder, zacht en klein

In die totale overgave
Hervindt de vrouw haar rust

Dan ontstaat er ruimte
En wordt haar hart gekust

Zij heelt wat heling nodig heeft
En koestert wat ze vindt

Laat los wat heeft te gaan
Zodat het niet meer bindt

Inkeer, slaap en stilte
Dagen, nachten, weken
Een hele volle maan

Voeding en ontspanning
Is wat zij nodig heeft
Kijk haar dan weer voluit gaan

Het proces van inkeer komt ten einde
Het oude jaar wordt uitgezwaaid

Haar hart gaat sneller kloppen
Het vuur wordt opgelaaid

Nu is zij niet meer duister
Maar helder licht van binnen

De cyclus is volmaakt
Zij gaat opnieuw beginnen!

Foto credit: Casey Muir Taylor

Meer van mijn blogposts

Hoe ik omga met spanning als ik iets nieuws ga doen…

Hoe ik omga met spanning als ik iets nieuws ga doen…

JR · Hoe ga ik om met spanning en angst bij nieuwe dingen? Dit doe ik als ik merk dat ik iets spannend vind... Vandaag was ik bij een blue lotus ceremonie.Voordat ik naar binnen ging, nam ik een voicemail bericht voor je op. Daarin vertel ik dat dit een nieuwe...

Wat is feminine embodiment?

Wat is feminine embodiment?

Wat is feminine embodiment? Van de week kreeg ik een appje van een deelnemer die al langer met mijn programma's mee doet: 'Ik las je werkboek en ineens begreep ik wat we al die jaren deden.Alsof ik nu de woorden pas kan combineren met hoe het voelt.Steeds weer die...

Zo vertrek je uit je lijf (en 3 manieren om terug te komen)

Zo vertrek je uit je lijf (en 3 manieren om terug te komen)

Afgelopen weekend kwam mijn Voluit vrouw-zijn jaargroep weer samen. Het thema deze maand is 'Land in je lijf'. En dus spraken we ook over de andere kant:Hoe de dingen soms te snel, te heftig of te dichtbij komen.De angst die dat oproept en de neiging uit ons lijf te...

Voluit vrouw-zijn
vanuit je inbox

Schrijf je in en ontvang (onregelmatig) nieuwe video’s, 
podcasts en
oefeningen voor jouw vrouw-zijn.