Verhuisstress

Vakantie is voor mij een stapel boeken, zwierige flodderjurken, betalen in vreemde valuta, de geur van zoete curry ruiken en iedere ochtend weer dat gevoel van “ah… wat zal deze dag mij voor Pleasure brengen?” Eindeloze dagen, zinderend van warmte, zonder laptop, twitter of facebook, maar met rust, natuur en vrijheid om helemaal op te laden voor het nieuwe seizoen. Oh, wat hou ik toch van de zomer.

Maar deze zomer was anders. Geen geluier of nieuwe energie opdoen. Man en ik hebben hard geklust, geschilderd en getimmerd om ZIJN huis klaar te maken voor ONS huis. Op weer zo’n mooie, hete dag zette ik het kozijn van mijn toekomstige werkkamer voor de vijfde maal in de grondverf en zaagde hij nieuwe planken voor extra ruimte in de keuken. Ik zag de zomer somber in…

Moest alle Pleasure wijken om pas na het klussen terug te mogen komen? En hoe zat het dan met dat gevoel van zomerse gelukzaligheid? Ja, ook miss Pleasure heeft soms moeite om haar eigen Pleasure gehalte hoog te houden. Ik moest mezelf een van mijn eigen stelregels herinneren:

Pleasure is discipline.

Wilde ik kunnen genieten van deze zomer dan zou ik dat zelf moeten inplannen. Op  mijn to-do lijstje moest naast “verf kopen, dozen inpakken, verhuislift bestellen” iedere dag ook iets heerlijks, iets lekkers, iets verwennerigs staan anders ging het niet goed komen.

Gelukkig werd dit dus alsnog de zomer van lunchen met ijsjes en gezamenlijk in bad met port, toastjes en kaarsen (het kluszweet afwassen ;-). Ieder nieuw geverfd kozijn vierde we met bubbels, we gingen ’s nachts zwemmen in de Rijn, omdat we overdag klusten en we lieten vrienden voor ons koken, zodat we toch heerlijke zomerse avonden met goede gesprekken hadden. Het klussen werd leuk en ging snel. En begin augustus zijn de Pleasure Academy en ik naar Arnhem verhuisd.

Je hebt van die perioden dat hard werken erbij hoort.

Je werk, je relatie, je kinderen of je lijf vraagt extra aandacht. Pleasure lijkt dan het laatste waar je aan kunt denken. Maar wat als ik niet mijn eigen Pleasure had ingepland? Dan waren we iedere dag tot een uurtje of negen door gegaan, hadden we pizza gehaald omdat we te moe waren geweest om te koken, ’s ochtends was ik loei sacherijnig uit bed gekomen en een zwoele zomerse vrijpartij op het balkon had er dan natuurlijk ook niet in gezeten. Ik had de zomer gehaat enkel en alleen omdat ik niet in staat was geweest voor mijn eigen Pleasure te zorgen.

Pleasure is geen luxe lieverd!

Pleasure is jouw noodzakelijke oplader. Je energy-booster, dat wat bovenaan op je to-do lijstje hoort. Pleasure is noodzaak. Pleasure is discipline.

Pleasure – actie:

Heb jij je deze zomer genoten? Hernieuwde energie opgedaan? Of kregen andere dingen voorrang? Hoe zorg jij voor je dagelijkse portie Pleasure in tijden van stress?
Met mijn blogs wil ik je aanzetten na te denken over hoe jij omgaat met jouw plezier. Ik hoor dus graag jouw verhaal. Laat wat van je horen hier beneden.

Warme groet,
Janneke

 Foto: Isabel Bloedwater

Meer van mijn blogposts

Wat is feminine embodiment?

Wat is feminine embodiment?

Wat is feminine embodiment? Van de week kreeg ik een appje van een deelnemer die al langer met mijn programma's mee doet: 'Ik las je werkboek en ineens begreep ik wat we al die jaren deden.Alsof ik nu de woorden pas kan combineren met hoe het voelt.Steeds weer die...

De vier saboteurs van sensualiteit

De vier saboteurs van sensualiteit

Sensualiteit is het op en top genieten van dat wat je zintuigen je te vertellen hebben. Dat bruisende, stromende gevoel in je lijf.Het is in ieder van ons aanwezig, maar het komt niet vanzelf naar boven. Je hebt het 'aan te zetten.'Wakker te maken. Als je dat niet...

Zo vertrek je uit je lijf (en 3 manieren om terug te komen)

Zo vertrek je uit je lijf (en 3 manieren om terug te komen)

Afgelopen weekend kwam mijn Voluit vrouw-zijn jaargroep weer samen. Het thema deze maand is 'Land in je lijf'. En dus spraken we ook over de andere kant:Hoe de dingen soms te snel, te heftig of te dichtbij komen.De angst die dat oproept en de neiging uit ons lijf te...

Voluit vrouw-zijn
vanuit je inbox

Schrijf je in en ontvang (onregelmatig) nieuwe video’s, 
podcasts en
oefeningen voor jouw vrouw-zijn.