Welkom bij een nieuwe mini love break

Een heerlijk korte oefening die je uit de verhardende actie-mentaliteit haalt en in de zachtheid van je eigen lijf brengt.

 

Deze core channel-ademhaling (3.09 min) helpt je:

♥ uit je hoofd in je lijf landen
♥ beter uitlijnen tussen hemel (mannelijke energie) en aarde (vrouwelijke energie)
♥ je core channel op te schonen en nieuwe, voedende levensenergie op te nemen
♥ jouw ik-centrum en autonomie te verstevigen (derde chakra, onder je ribbenkast v’tje) en te voelen ‘hier sta ik’

Kortom, deze oefening helpt je steviger op je eigen benen staan en met gegronde en stralende energie te doen wat je wilde doen.

Super behulpzaam op momenten dat je aan het wiebelen bent, even je eigen centrum kwijt bent of je energie op een laag pitje staat.

Kan je meer innerlijke stevigheid gebruiken? Voeg dit toe…

Vuur is de kwaliteit van het derde chakra.
Het energetische punt in je lichaam dat verbonden is met jouw eigen centrum. Het helpt je autonome beslissingen maken, jezelf neerzetten als individu en ondersteunt je eigenwaarde.

Hoe meer contact je met dit punt in je lichaam kan maken, hoe beter jij kunt opkomen voor en overgeven aan wie jij bent, wat je nodig hebt en wat je fysieke, energetische en psychologische grenzen zijn. Een krachtig punt dus.

Daarom deze toevoeging voor wie wat meer innerlijke stevigheid kan gebruiken:

Wanneer je aan het eind van je op- en neergaande ademhaling bent gekomen en vanuit je derde chakra naar buiten ademt, visualiseer een stevig vuur op die plek in je lijf. Misschien voel je de hitte op die plek stromen, misschien bedenk je dat de vlammen op het tempo van je ademhaling bewegen, misschien zie je het branden. Kijk wat werkt voor jou.

 

Voor gevorderden

Deze oefening is fantastisch te combineren met bekrachtigende qigong oefeningen als de boom-oefening, de voel je ja/nee-oefening of het energetisch en fysiek opschonen van grensoverschrijding met lijfwerk.
In mijn online training De kunst van het vrouw-zijn neem ik je daar bij week 5 en 6 in mee.

Deze groepstraining is nu tijdelijk ook te doen als online zelfstudie, zodat je tijdens deze eindeloze lockdown vol digitale gesprekken ook aan jezelf toe komt. Aan de hand van sensueel lichaamswerk, bekrachtigende visualisaties en helende damantra’s breng je meer zachte, vrouwelijke en sensuele energie in je lijf en je leven én leer ik je hoe je voor jezelf, je verlangens en je grenzen opkomt.

 

Met hartegroet,

Janneke

 

Geïnspireerd door deze oefening?

 

Check De kunst van het vrouw-zijn (online programma)

Opleiding familieopstellingen (Jaspers site)

Meer van mijn oefeningen

De grootste misconceptie over mijn werk

De grootste misconceptie over mijn werk

Ben jij weleens super onder de indruk van een andere vrouw?En dat je denkt dat zij veel wijzer, krachtiger of vrouwelijker is?Of dat ze het allemaal voor elkaar heeft? In deze korte vlog deel ik één van de grootste misconceptie over mijn werk en over mij...In de hoop...

{oefening} sensueel lijfwerk

{oefening} sensueel lijfwerk

11 mei 2020.Het mag weer. De opvang.Buiten sporten.1-op-1 werk.Op bezoek. Maar ik wil helemaal niet. Ik wil ontspannen kletsen met de buren.Eindeloze ochtendwandelingen met (buur)meisjes op loopfiets maken.Puzzelen zonder naar t plaatje te kijken. Ik wil genieten. Van...

Hartslag meditatie

Hartslag meditatie

Welkom bij de hartslag meditatie Deze hartslagmeditatie geeft je de mogelijkheid: ♥ te landen in die warme, voedende, compassievolle hartsenergie♥ op een diepere laag van jezelf te houden♥ je voelsprieten naar buiten uit te zetten en weer bij jezelf terug te komen♥ je...

Voluit vrouw-zijn
vanuit je inbox

Schrijf je in en ontvang (onregelmatig) nieuwe video’s, 
podcasts en
oefeningen voor jouw vrouw-zijn.