Sinds mijn zwangerschappen en daarop volgende miskramen begin dit jaar zijn mijn hormonen van slag. Puistjes, die ik eerder nooit had, versieren mijn rug en gezicht. Mijn buik is af en toe opgezwollen en ik heb al twee keer een hevige allergische reactie gehad, waarbij mijn billen en benen onder de rode bultjes zaten. Het maakt me soms onzeker. En daar heb ik een nog grotere hekel aan dan aan de puistjes zelf 😉

De oplossing ligt voor mij niet in het aanbrengen van dikke lagen plamuur, maar in het ok zijn met dat wat er is. In voelen dat mijn buitenkant wel deel van mij is, maar dat ik veel meer ben dan dat.

Deze tijd leert me dus op een nog diepere laag mijn lichaam te koesteren en haar liefdevol te ondersteunen in haar herstelproces. Want liefde heelt alles. Ook puistjes.

Deze drie manieren helpen me om de liefde voor mijn lijf te voeden en te stimuleren:

1. Body-brainwash: Als ik wakker word, wrijf ik langzaam en met aandacht mijn hele lijf warm. Niet alleen de delen van mijn lichaam waar ik sowieso al van hou, maar juist ook die andere delen. Mijn striae en zeker mijn roerige rug. Terwijl ik dat doe, voel ik, dit deel hoort ook bij mij. Dit is hoe mijn lijf zich nu manifesteert. Ik heet ook dit deel welkom voor deze nieuwe dag. Ja! Ik mag er zijn.

2. Liefdesmantra: Gedurende de dag staat het alarm op mijn telefoon om het uur. Iedere keer dat hij afgaat, verschijnt de mantra ‘Ik hou van mijn lijf. Volledig en compleet.’. Ik herhaal deze zin in mijn hoofd, totdat de essentie van deze mantra door mijn hele lijf stroomt en de liefdesenergie zo overdadig in mijn lichaam aanwezig is dat het door mijn huid naar buiten vloeit, de wereld in.

3. Vertroetel fase: De lichaamsdelen waar ik op dit moment niet heel blij mee ben, vertroetel ik als een moeder dat haar zieke kind verzorgt. In plaats van soep en een kruik, geef ik mijn allergie-knieën warme olie, krijgt mijn rug een weldadige scrubbeurt, masseer ik mijn hoofd en verwen ik mijn maag met gezonde smoothies die met liefdevolle aandacht zijn bereid.

En het helpt. Mijn lijfelijke ‘imperfecties’ voelen steeds minder als een doorn in het oog en steeds meer als delen van mijzelf waar ik ook van mag genieten. Ze helpen me zelfs om op een nog diepere laag liefdevol naar mijzelf te kunnen kijken. En dat is een geschenk waar ik zeer dankbaar voor ben!

Wat doe jij om je lijf lief te hebben op die momenten dat het even niet mee zit? Tips om meer van jezelf te houden? Deel het met ons in de reacties hieronder!

Met liefde en in liefde,

Janneke

Meer van mijn blogposts

Hoe ik omga met spanning als ik iets nieuws ga doen…

Hoe ik omga met spanning als ik iets nieuws ga doen…

JR · Hoe ga ik om met spanning en angst bij nieuwe dingen? Dit doe ik als ik merk dat ik iets spannend vind... Vandaag was ik bij een blue lotus ceremonie.Voordat ik naar binnen ging, nam ik een voicemail bericht voor je op. Daarin vertel ik dat dit een nieuwe...

Wat is feminine embodiment?

Wat is feminine embodiment?

Wat is feminine embodiment? Van de week kreeg ik een appje van een deelnemer die al langer met mijn programma's mee doet: 'Ik las je werkboek en ineens begreep ik wat we al die jaren deden.Alsof ik nu de woorden pas kan combineren met hoe het voelt.Steeds weer die...

Zo vertrek je uit je lijf (en 3 manieren om terug te komen)

Zo vertrek je uit je lijf (en 3 manieren om terug te komen)

Afgelopen weekend kwam mijn Voluit vrouw-zijn jaargroep weer samen. Het thema deze maand is 'Land in je lijf'. En dus spraken we ook over de andere kant:Hoe de dingen soms te snel, te heftig of te dichtbij komen.De angst die dat oproept en de neiging uit ons lijf te...

Voluit vrouw-zijn
vanuit je inbox

Schrijf je in en ontvang (onregelmatig) nieuwe video’s, 
podcasts en
oefeningen voor jouw vrouw-zijn.