12 boeken over vrouw-zijn die kleur aan je zomer geven

Kilo’s boeken sleep ik mee op vakantie. Afgelopen winter hadden Man en ik er samen 22 (!!) in de koffer. Ja, ik weet het. Een E-reader scheelt gewicht en leest ook prima. Maar ik wil graag papier in mijn handen voelen, ezelsoren kunnen vouwen en mooie zinnen aanstrepen om ooit weer eens terug te kunnen lezen. En daarbij… ik heb vakantie. Dan wil ik niet weer achter een scherm zitten. Dus struin ik ook deze zomer weer heerlijk door de boekwinkel op zoek naar de ideale stapel voor in mijn tas.

Ik deel graag mijn laatste vondsten met je. Speciaal voor vrouwen die, net als ik, houden van heldere inzichten, inspirerende levensverhalen, spirituele opstekers en de kracht van het vrouwelijke.

Ik wens je een pagina-verslindende vakantie toe!

Mijn boeken top 12 voor vrouwen deze zomer

♥ Paying Big (Tara Mohr): Ik ken Tara van een training die ik ooit deed in New York. Toen al had ze een overweldigende drang in zich om vrouwen te inspireren hun stem te laten horen. Die passie heeft ze omgezet in een online programma en uiteindelijk in dit boek waarin ze je leert hoe je jouw eigen stem, boodschap en missie vindt. Of dat nu is als kinderjuf, entrepreneur of huismoeder.

♥ Reveal (Meggan Watterson): ‘It was time to make all of my life a spiritual practice, to be a mystic in the middle of traffic and a saint at the local supermarket.’ Meggan laat je met haar woorden voelen hoe Divine het leven is dat we krijgen en hoe we onszelf daarvoor kunnen openen. Ik wordt iedere keer weer spontaan verliefd op het leven als ik dit boek open sla.

♥ Finding your own North Star (Martha Beck): op aanraden van mijn vriendin en Qoya docent Rochelle Schieck aangeschaft, maar nog niet gelezen. De ondertitel ‘claiming the life you were meant to live’ is veelbelovend.

♥ The Dark Side of the Light Chasers (Debbie Ford): Ook nog niet gelezen, maar Deepack Chopra omschrijft het als een boek dat je systematisch de stappen geeft om terug te keren naar de heelheid waaruit je voorkomt. En laten we eerlijk zijn, alles wat uit Deepacks mond komt, geloven we direct.

♥ Het Rode Boek (Sera Beak): Zelf omschrijft Sera zich als een spirituele cowgirl die nergens bang voor is. Ik herken vooral haar nieuwsgierigheid naar dat wat het leven vurig, liefdevol en sprankelend maakt. Of dat nu Jung’s Ego theorie is, de mythologie van de Godinnelijke wijsheid of een vleugje hindoeïstische tantra. Sera onderzoekt het en deelt haar ervaring met je. Ik vloog er door heen.

♥ Vrouw zijn, hoe doe je dat? (Caitlin Moran): ‘Ik had geen band met, of inzicht in mijn lijf. Ik was gewoon een stel hersens in een potje…. Vrouw worden moet je stap voor stap doen.’ Caitlin en ik zijn twee totaal verschillende vrouwen. Zij is meer drank en drugs. Ik meer lijf en liefde, maar haar visie deel ik zeker. Voluit Vrouw-zijn kunnen we leren. Het is een kwestie van lef! Rock en roll gecombineerd met journalistiek onderbouwd feminisme. Go Caitlin!

♥ Vrouwen zijn leuker (Joyce Roodnat): Nog zo’n fijne journalist annex feminist. Joyce geeft je 17 redenen waarom vrouw zijn leuker is (alsof we dat nog niet wisten 😉 en serveert dat met voorbeelden uit de kunst. Films, boeken, theaterstukken, popsongs. Je kunt het zo gek niet bedenken of Joyce heeft het gezien of beluisterd en er een gezouten mening over. In het voordeel van de vrouw!

♥ Lean In (Sheryl Sandberg): Deze hoort natuurlijk ook in het rijtje als het gaat over vrouwen, werk en de weg naar succes. De COO van Facebook stelt goede vragen als het gaat over zelfvertrouwen en eigen wijsheid en stelt dat we volkomen onnodig ‘onszelf naar beneden halen ver voordat anderen dat kunnen doen.’ Als Sheryl kan bereiken wat ze wil, kunnen wij het ook. Op naar de top!

♥ The Happiness project (Gretchen Rubin): Deze stond al jaren op mijn verlanglijstje, maar het kwam er maar niet van. Nu lees ik dan eindelijk het jaar dat Gretchen besloot dat het leven leuker kon zijn dan hoe zij het tot nu toe had ervaren. 12 maanden met 12 acties die je doen glimlachen én aan het denken zetten over je eigen leven.

♥ De kracht van Kwetsbaarheid (Brené Brown): Ik dacht altijd dat mijn kwetsbaarheid me zwak maakte, dat ik mijzelf moest beschermen, omdat mijn gevoeligheid te groot was voor deze wereld. Hoe meer ik dat deed, hoe kleiner ik werd. Tot het niet meer ging en ik de omgekeerde route af leerde leggen. Mijn kwetsbaarheid is mijn grootste kracht. Brené laat je, aan de hand van haar eigen verhaal, zien waarom.

♥ De Vrije Geboorte (Anna Myrthe Korteweg): Een heuse Nederlandse in deze lijst! Ik heb ontzettend veel gehad aan dit boek toen ik na drie maanden een miskraam kreeg en voor het eerst voelde wat weeën nu werkelijk zijn. Dankzij haar verhelderende blik op het verschil tussen pijn en bevalkracht viel het reuze mee. Dank je Anna Myrthe!

♥ Leven vol overgave (Gabrielle Bernstein): Net als Gabby ben ik een spirit junkie; iemand verslaafd is aan spirituele groei. Iemand die kiest voor plezier in plaats van pijn, die er naar streeft meer liefde de wereld in te brengen en verzot is op het doorgeven van haar kennis. Ik was dan ook blij verrast toen uitgeverij LEV Gabby’s boeken in het Nederlands uitbracht. Simpel, doeltreffend en o zo liefdevol.

En heb jij boeken in je koffer over vrouw-zijn die je mijn lezers mee wil geven? Deel ze met ons in de reacties hier onder.

Veel leesplezier & een stralende zomer gewenst!

Meer van mijn blogposts

Hoe ik omga met spanning als ik iets nieuws ga doen…

Hoe ik omga met spanning als ik iets nieuws ga doen…

JR · Hoe ga ik om met spanning en angst bij nieuwe dingen? Dit doe ik als ik merk dat ik iets spannend vind... Vandaag was ik bij een blue lotus ceremonie.Voordat ik naar binnen ging, nam ik een voicemail bericht voor je op. Daarin vertel ik dat dit een nieuwe...

Wat is feminine embodiment?

Wat is feminine embodiment?

Wat is feminine embodiment? Van de week kreeg ik een appje van een deelnemer die al langer met mijn programma's mee doet: 'Ik las je werkboek en ineens begreep ik wat we al die jaren deden.Alsof ik nu de woorden pas kan combineren met hoe het voelt.Steeds weer die...

Zo vertrek je uit je lijf (en 3 manieren om terug te komen)

Zo vertrek je uit je lijf (en 3 manieren om terug te komen)

Afgelopen weekend kwam mijn Voluit vrouw-zijn jaargroep weer samen. Het thema deze maand is 'Land in je lijf'. En dus spraken we ook over de andere kant:Hoe de dingen soms te snel, te heftig of te dichtbij komen.De angst die dat oproept en de neiging uit ons lijf te...

Voluit vrouw-zijn
vanuit je inbox

Schrijf je in en ontvang (onregelmatig) nieuwe video’s, 
podcasts en
oefeningen voor jouw vrouw-zijn.