Wat is de soundtrack van jouw leven?
Swing jij door je dag heen?
Of ben je meer van de slow walz?
Kies jij zelf je nummers?
Of zet je jouw iPod gewoon op suffle?

Tijdens een van die laatste warme weekends dit jaar loop ik door het bos. Een moeder komt ons tegemoet lopen. Haar puberdochter slentert een stukje verderop achter haar aan. In haar oor zit een oordopje, het andere dopje bungelt langs haar nek. Links hoort ze de zelfgekozen soundtrack van haar leven. Rechts de geluiden van de werkelijke wereld om haar heen.

Aangenomen dat deze nukkige dochter eerste geen zin had – ik zie haar moeder zo zeggen “Hup, naar buiten. Je zit al de hele dag achter die computer.”- heeft zij haar werkelijkheid naar eigen inzicht aangepast. Weigeren mee te lopen kon niet, dus heeft ze muziek aan haar situatie toegevoegd om ‘dat gewandel’ maar wat draaglijker te maken. Nu loopt ze swingend door het bos.

Smeuïge werkelijkheid

Hoewel ik geen voorstander ben van constante muziek of geluid om je heen (stilte kan soms heel voedend zijn), illustreert dit beeld wel de invloed die jij kan hebben op jouw ervaring van de werkelijkheid. Alles wat je ziet, hoort, voelt, ervaart, proeft of ruikt beïnvloedt jouw ervaring van de wereld om je heen. En je kunt altijd iets toevoegen aan de realiteit om die voor jou lekkerder, smeuïger, heerlijker of prettiger te maken.

Eigen soundtrack

In dit geval doet de dochter dat door muziek, maar dat kan natuurlijk ook door andere kleren aan te trekken (hakken maken mij vaak zelfverzekerder en vrouwelijker), fijne mensen om je heen te verzamelen, jezelf te verwennen met lekker eten of je omgeving naar jouw smaak aan te passen; een warme sjaal om je heen, een mooie kleur op de muur of een lekker kussentje in je rug.

Wat je ook doet, zorg dat jouw ‘soundtrack’ past bij wat jij op dat moment wil horen of voelen. En als dat niet het geval is, pas dan je soundtrack aan, zodat hij wél aansluit bij de beleving die jij graag wil hebben.

Pleasure actie:

Wat is de soundtrack van jouw leven? En is dat ook een melodie waar je van houdt of heb je liever iets met meer jazz, meer swing, meer beat?  Wat kun je doen om je soundtrack precies zo te laten klinken als je zou willen?

Ik ben benieuwd naar je reactie!

 

Met pleasure,

Janneke

 

Foto: MrHayata

Meer van mijn blogposts

Wat is feminine embodiment?

Wat is feminine embodiment?

Wat is feminine embodiment? Van de week kreeg ik een appje van een deelnemer die al langer met mijn programma's mee doet: 'Ik las je werkboek en ineens begreep ik wat we al die jaren deden.Alsof ik nu de woorden pas kan combineren met hoe het voelt.Steeds weer die...

De vier saboteurs van sensualiteit

De vier saboteurs van sensualiteit

Sensualiteit is het op en top genieten van dat wat je zintuigen je te vertellen hebben. Dat bruisende, stromende gevoel in je lijf.Het is in ieder van ons aanwezig, maar het komt niet vanzelf naar boven. Je hebt het 'aan te zetten.'Wakker te maken. Als je dat niet...

Zo vertrek je uit je lijf (en 3 manieren om terug te komen)

Zo vertrek je uit je lijf (en 3 manieren om terug te komen)

Afgelopen weekend kwam mijn Voluit vrouw-zijn jaargroep weer samen. Het thema deze maand is 'Land in je lijf'. En dus spraken we ook over de andere kant:Hoe de dingen soms te snel, te heftig of te dichtbij komen.De angst die dat oproept en de neiging uit ons lijf te...

Voluit vrouw-zijn
vanuit je inbox

Schrijf je in en ontvang (onregelmatig) nieuwe video’s, 
podcasts en
oefeningen voor jouw vrouw-zijn.