‘Pleasure Academy? Dat klinkt als iets dat met seks te maken heeft.’

Mijn vader was niet gecharmeerd van de naam die ik destijds bedacht voor mijn bedrijf. Het deed volgens hem meer aan ‘een meisje van plezier’ denken dan aan een zelfstandige vrouw die verantwoordelijkheid neemt voor haar eigen plezier.

En tsja, hoe oud ik ook ben, ik luister naar mijn vader en hecht waarde aan zijn mening. Was dit wel de juiste naam? Belichaamde dit echt waar ik voor stond? Dat ik het roer omgooide en mijn tekst- en productiebedrijf in een andere richting stuurde, bracht nogal wat verschuivingen te weeg. Ik had het gevoel dat ik een slecht gebouwde steiger was. Met ieder windje, iedere opmerking en iedere gedachte ging de boel wankelen. Kortom, ik was onzeker.

Herken je dat?

Ergens diep van binnen weet je dat je de juiste keuze maakt, maar toch twijfel je en lijken de reacties van je omgeving die onzekerheid alleen maar te versterken. En hoe meer ik twijfelde, hoe vaker ik hoorde dat de naam Pleasure Academy toch echt neigde naar ‘iets met seks of erotica’ en hoe onzekerder ik daar weer van werd.

Totdat ik het zat was. Ik onderwijs vrouwen in de kunst van het vrouw-zijn. Iedere vrouw die dat onder de knie heeft, ervaart een leven vol Pleasure. Dus ik besloot dat Pleasure Academy de juiste naam is voor wat ik doe.

Mijn binnenwereld verstilde en de chaos hield op.

Rust.
Stilte.
Niets meer.

Er zit kracht in een besluit. Je brein protesteert niet meer en je lijf ontspant zich. Iedere vrouw, mijzelf inbegrepen, heeft het verlangen heel te zijn en te leven volgens de waarden die diep van binnen in haar huizen. Leef je volgens jouw eigen wijsheid, dan hoef je niet te twijfelen aan jezelf of je te laten leiden door wat anderen zeggen. Je weet waar je voor staat en wie je bent. Mijn besluit was een bevestiging van dat wat ik al wist. Het bracht mijn brein en mijn gevoel in harmonie en het zorgde voor een heerlijke stilte.

Sinds mijn binnenwereld tot rust is gekomen, verandert de buitenwereld met mij mee. Ik hoor niemand meer over de mogelijke link met erotica. Ik krijg tegenwoordig zelfs mailtjes van onbekende vrouwen die me complimenten en vrouwen die me vertellen dat ze geïnspireerd zijn door wat ik doe, schrijf en onderwijs. Dus dank daarvoor. Jullie bevestigen me wederom dat luisteren naar je binnenwereld echt altijd de juiste beslissing is.

Pleasure – actie:

Ben je ergens onzeker over? Heb je je laten leiden door de buitenwereld of zeggen je hersens iets anders dan je gevoel? Wat zou er gebeuren als je wel vertrouwt op je gevoel? Ontspan je bij die gedachte of juist niet? Onderzoek wat je lijf je vertelt.

Wat was voor jou waardevol in deze wekelijkse woensdag Pleasure blog? Jouw ervaring is waardevol voor anderen, dus deel het in je reactie hier beneden.

Warme groet,
Janneke

Foto: Amareta Kelly

Meer van mijn blogposts

No Results Found

The page you requested could not be found. Try refining your search, or use the navigation above to locate the post.

Voluit vrouw-zijn
vanuit je inbox

Schrijf je in en ontvang (onregelmatig) nieuwe video’s, 
podcasts en
oefeningen voor jouw vrouw-zijn.